Селски туризъм

Типичен пример за алтернативен туризъм е селският, който набира скорост и става все по-популярен както сред чужденците, така и сред българите решили да се абстрахират от напрегнатия и динамичен градски живот и забързаното ежедневие.

Възрастни хора, семейства с деца, учени и бизнесмени, работещи в напрегната обстановка и с отговорна професия, както и много други – ако искат да отпочинат на тишина няколко дни сред природата, не биха търсили градските хотели, шумните къмпинги или курорти, а биха предпочели именно спокойни селски къщички.

Отсядането в селска къща, допирът с живите й обитатели, делничният бит и празниците, музиката и занаятите, съчетани с разходка в природата, дават неповторимото очарование на този вид почивка. Българското село, този своеобразен културен и етнографски резерват, дава уникалната възможност да се усети и навлезе в един бит, който прокарва мостове между времена и култури, за които съвременният европеец пази само бегли спомени.

Българското село е съхранило в най-голяма степен българските традиции и автентичната българска култура. Тук пътуващият не е просто турист, дошъл да разгледа красивата природа и спретнатите къщички – той е гост дошъл да усети гостоприемството и топлото отношение на домакините, с което България се слави по света. Разходките сред атрактивната природа, екологично чистите продукти произвеждани на село, гостоприемните и приятни хора, евтините семейни къщи и хотелчета са достатъчна причина все повече и повече да просперира този вид алтернативен туризъм.

Дигитални инструменти за презентация на селски туризъм:

Leave Comment